Види вхідних дверей за матеріалом та їх основні характеристики

Види вхідних дверей за матеріалом та їх основні характеристики

 

 

Вхідні двері можуть бути виконані з різних матеріалів та основні з них – це

ДЕРЕВ'ЯНІ двері вибирають через їх зовнішній вигляд. Природне дороге дерево красиво виглядає і прикрашає фасад приватного будинку. Але треба враховувати, що в нашому кліматі вхідні дерев'яні двері не довговічні. Дерево розбухатиме від дощу та снігу, а незабаром розсихатиметься. Звідси наслідки, що впливають на її роботу: геометрія дверей спотворюється, двері провисають, заклинюють, з'являються щілини.

Ну і звичайно дерев'яні двері не впораються з впливом довкілля та спробами злому.

Мабуть, єдиним істотним плюсом є найменша схильність до утворення конденсату.

dver-derevo

ПЛАСТИКОВІ вхідні двері встановлюють зазвичай в комерційні або громадські приміщення, де основна функція дверей - закриття дверного отвору та її завдання відкриватися та закриватися. Пластикові двері досить легкі, їх легко відкрити і дітям, і людям похилого віку. До того ж, за ціною вони доступні.

Однак важливо пам'ятати, що пластикові двері не захистять від злому, тому для забезпечення безпеки необхідне встановлення сигналізації та додаткових захисних виробів.

dver-plastik

 

АЛЮМІНІЄВІ вхідні двері можуть бути різного виконання:

двері, в яких коробка і стулка виготовлені з алюмінію, а як заповнювач може бути використане скло, склопакет, сендвіч-панель, HPL панель, OSB плита або будь-який інший плитний матеріал;
двері з композитного алюмінієвого профілю, полотном яких виступають листи з полімерним покриттям; такі двері мають наповнення сендвіч-панелями.
Вони мають різний рівень звуко- і теплоізоляції, можна підібрати алюмінієві вхідні двері під будь-який функціонал. Але головне, що алюміній має масу переваг:

  1. антикорозійність, міцність, довговічність, зносостійкість (термін служби алюмінію становить близько 80 років);
  2. здатність витримувати значні навантаження;
  3. стійкість до великих перепадів температур;
  4. екологічність, безпека, пожежостійкість.

dveri-alum

МЕТАЛЕВІ вхідні двері на сьогоднішній день найпоширеніший вид вхідних дверей для квартир та будинків. Вхідні металеві двері увібрали весь функціонал: звуко- і теплоізоляція, атмосферна стійкість, безпека, естетичний зовнішній вигляд, широку цінову лінійку.

Вхідні двері з металу захистять ваш будинок від злому завдяки своєму міцному матеріалу, особливо у поєднанні з надійними замками.

Внутрішні та зовнішні накладки дивують різноманітністю від класичного стилю до мінімалізму.

dver-metall

Як бачите, властивості матеріалів вхідних дверей досить різноманітні, і вони суттєво впливають на їхній функціонал. Але якщо Ви орієнтуватиметеся на базові потреби і врахуєте корисну інформацію з цієї статті, то Ви точно зробите правильний вибір.